Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

EDEBİYAT DERGİLERİ

Aşağa gitmek

Gülenyüz EDEBİYAT DERGİLERİ

Mesaj tarafından Atirpan Salı Ekim 30, 2007 4:06 pm

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER
sizlere bir dergiyi tanıtmak istiyorum haftalık bir edebiyat ve kitap tanıtım dergisi. Ben de yeni tanıdım ama ilk okuduğum sayıda çok beğendiğim bilgilerle karşılaştım derginin fiyatı da uygun 1 YTL

K


evet derginin adı sadece K birkaç okur yorumu da iletiyorum sizlere

Gökhan Kuyucak
Alkım Yayınları tarafından haftalık olarak çıkarılan edebiyat dergisi. Cuma günlerini iple çekmemizin sebebi. Edebiyat alanında büyük bir boşluğu doldurduğuna inanıyorum. Umarım diğer edebiyat dergileri gibi kısa süreli değil uzun süreli olur.
100 bin basan ilk sayısını alıp keyifle okuduğum, ama sonra benim için maalesef Almanya'da olduğum zamanlarda takip edemediğim onlarca dergiden biri olarak yerini almış edebiyat dergisi. Sloganı: "Size yalan söylediler. Edebiyat eğlencelidir


edebiyata biraz ilgili herkesin okuyabileceği akıcı bir solukta biten edebiyat dergisi..
EDEBİYAT DERGİLERİ 2454_1190499861
Kendisini ilk sayısından itibaren takip ettiyim dergi...Pıcus dergisinden sonra gerçekten ben de ayrı bir yeri olan dergi...Her cuma mutlaka alınması gerekli dergi...Fiyatıyla harika olan dergi...İçeriği ve editörün yazılarının ayrı bir güzelliği olan dergi...Alınız.

23 Şubat tarihli sayısı ile beni kendine hayran bırakmış şahane bir dergidir bu. William Shakespeare, Oscar Wilde ve Charles Bukowski gibi ayrı kainatların adamlarını komşu sayfalarda bir araya getirebilecek tek alanın edebiyat olduğunu göstermiştir o sayısı. Bir yandan Oscar Wilde'a hayranlık duyarken diğer yandan Bukowski'ye nasıl sempati besleyebildiğimi uzun uzun düşünedururken ilaç gibi gelmiştir. Evet evet, yolda karşılaşsalar birbirlerini boğazlayacak her edebiyatçıyı seviyorum ben....


Ekim 17, 2006 00:51
K Dergisi


EDEBİYAT DERGİLERİ Senfoni_2266044
İftardan sonra, kendimi dışarı atmam bir gelenek oldu. Şehrimin caddelerinde tur atıyorum. Dergi ve gazete satan bir bayiinin önünden geçerken, gözüme çaldı birden.. Oysa ordan da devamlı geçerim.. Hiçte dikkat etmem raflarına... Genelde popüler ve magazin dergilerinin satıldığı sıradan bir yer işte...
Gözüme çalan dergiyi önce Kaçak Yayın zannettim. Ama sadece K harfini gördüm, gerisi yok.. Kaçak Yayın Dergisi format mı değiştirmiş diye elime aldım dergiyi. Yok Kaçak Yayın değildi.
Yeni bir dergi: K Dergisi. Bir Ytl
Kapakta Goethe'ye ait bir cümle:
" İnsan kendini yalnızca insanda tanır." Derginin sloganı bu. Edebiyat dergileri sloganı sever. En çokta Hakan Arslanbenzer'in çıkardığı dergilerin sloganlarını sevmişimdir.
Atlılar Dergisi'nin sloganı:"ben ey derim ve severim ey demeyi bilenleri" Turgut Uyar'a ait bir mısraydı.
Bir dergileri içinde Sezai Karakoç'un "biz koşu bittikten sonrada koşan atlarız" mısrasını kullanmışlardı. Hangi dergiydi hatırlamıyorum. Şehrengiz veya yine Atlılar olabilir."
Ben ne diyecektim?
K Dergisi'nin 2. sayısı elimde. İnternet araştırmamda Alkım Yayınevi'nin Edebiyat Dergisi olarak her hafta çıkacakmış.
2. Sayı'nın kapağını söyleyeyim size bakalım ilginizi çekecek mi?
Bob Dylan: Şarkı Söyleyen Şair
Romaın Gary : Şöyle Fiyakalı Ölüm
Enis Batur'a ait bir yazı da var: Tolstoy'un Sakalına Gömülen Melek
Cehennem Çocuğu: RİMBAUD
son olarak içindekilerden bir başlık daha söyleyeyim, ben pek lafı uzatmasını sevmem:)
Kafka ile ilgili bir yazı: Yazmamak Cinnete Davetiye Çıkarmaktır.
K dergisi daha çok biyografilerden, yazar, şair hayatlarından derlemelerle yola çıkmış...
İnşallah uzun yola çıkmaya hüküm giyer diyelim.
Tanıtması benden...


http://senfoni.blogcu.com/1212049/

Rengin Soysal: "K Dergi Kendi Çizgisine Uygun Bütün Yazılara ve Yazarlara Açık!"


EDEBİYAT DERGİLERİ 2007-04-04_23-04-34
Röportaj: Esma Ürkmez

26. sayıda ve onun hakkında sadece bayilerdeki sayılarından bilgi edinebiliyoruz. Alkım Yayınları'nın projesi K dergi haftalık bir biyografi edebiyat kültürü dergisi. Derginin Yazı İşleri Müdürü Rengin Soysal bir ilki gerçekleştirdi ve K Dergi'nin projesini, amaçlarını ve ekibini 40ikindi ile paylaştı.
K Dergi 25. sayıyı aştı. Proje neyi amaçlıyordu? Yapmak istediklerinizin -bu sayıya dek- ne kadarı dergiye yansıdı?
K Dergi, yalnızca edebiyatseverlere değil bugüne değin edebiyata ilgi duymamış, duyurulmamış, yakın olmamış ve bu yüzden belki aslında çok seveceği bir dünyayı tanımaktan mahrum kalan okura da ulaşmayı amaçlıyordu. Bunu da başardı. K Dergiyi gerçek edebiyat okuru da, entelektüeller de, şimdiye kadar değil edebiyata, okumaya ilgisi sınırlı kalmış hatta hiç olmamış kişiler de severek ve beğenerek izliyor. K dergisiyle edebiyat okurları yeni tatlar, diğerleri okumanın tadını keşfetti diyebiliriz. Aldığımız elektronik postalar ve gelen telefonlar bunu doğruluyor. Genel hedef olarak yapılmak istenen dergiye yansıdı ama daha yapılacak birçok yenilik zaman içinde K Derginin sayfalarında yerini alacak.
K'ya bir yazarlarla tanış olma dergisi diyebilir miyiz? Dergiyi çıkarırken edebiyatı biyografiler dolayımından anlatmayı mı planlamıştınız?

Edebiyat hayatın bir yansıması aslında ve belki de bütün sanatlar içinde en 'insana dair' olanı. Dolayısıyla o sanatın yaratıcılarını, yazarları, şairleri insan yönüyle tanımadan edebiyatı anlamaya çalışmak biraz eksik biraz yüzeysel kalacaktır hep. Eserlerini hangi şartlarda, hangi duygularla, nerelerden yetişerek, nelerden geçerek ve neyi yaşayarak verdiklerini bilmek, onların var ettikleri karakterleri, aktardıkları duyguları, anlattıkları olayları, eserlerindeki atmosferi, kağıda döktükleri dizeleri daha derinlikli hissetmemizi, kavramamızı, içselleştirmemizi sağlayabilir.
K hakkında "edebiyatın paparazzi dergisi" tanımlaması yapıldı. Biyografi türü ile magazin sınırında dergi hangi noktayı anlatmayı amaçlıyor?
Böyle bakarsak psikoloji ve psikiyatri, sosyoloji, tarih bilimlerine, müzik, sinema gibi sanatlara, edebiyatın bütününe 'paparazzi' yaftası koymamız gerekir. Ayrıca biyografi, Türkiye'de oldukça ihmal edilmiş olmasına karşın batıda çok önemsenen bir türdür. Yalnızca yazarların değil, bilimcilerin, siyasetçilerin biyografileri büyük ilgi görür. Magazin aslında dergi demektir, dergilere verilen isimdir. O açıdan elbette K da 'magazin'dir. Bilim, sanat, haber magazinleri gibi bir edebiyat magazini. Akademik bir tez, edebiyat veya edebiyatçı üzerine yapılmış bin sayfalık bir araştırma, inceleme değil. Ama şu yirmi beş sayının bize gösterdiği K Dergi'nin daha sofistike okumalara ve araştırmalara merakı artırdığı ve birçok okurunu böyle bir çizgiye yönlendirdiği.

K kendi içine kapalı bir proje dergisi gibi duruyor. Farklı yazarlara ya da okura açılmayı düşünüyor musunuz?
Tam aksine, K Dergi kendi çizgisine uygun bütün yazılara ve yazarlara açık. Eğer okuyucular arasında aynı çizgide yazan ve yazacak olanlar varsa bunları değerlendirip kullanmak konusunda herhangi bir kısıtlama ve sınırlama söz konusu değil.
Farklı bir fiyat politikasıyla oldukça uygun bir fiyata satışa çıkardığınız derginin tirajından memnun musunuz? "Bu millet" parası olmadığından mı merakı olmadığından mı okumuyor? Ya da okuyor da ortada dolaşan haksız bir yargı mı var?
Çok memnunuz. Hem bugüne kadar hiçbir edebiyat dergisinin yaklaşamadığı bir tirajı yakaladı hem de satışlar istikrarlı bir artış gösteriyor. Bize göre 'bu millet' okumaktan belki de bilinçli bir şekilde soğutulmuş olduğu için az okuyor(du). Okumanın tat alınacak bir şey değil de bir ödev gibi gösterilmesinden, öyle görülmesinden. Son zamanlarda sayısı giderek artan kitapçılara, yayınlara bakarsak olumlu yönde bir değişim fark ediliyor zaten. Gerçekten de bütün bir milleti 'okumuyor' diye yargılamak büyük bir haksızlık. Okullardan başlayarak bu sonucu yaratan kurumların ve kişilerin kendilerini gözden geçirmeleri daha sağlıklı bir yöntem olabilir. K Dergisi, ortaya çıkan sonuç değerlendirildiğinde, bu açıdan çok iyi ve başarılı bir örnek.
Biyografik yanı ağır basan bir dergi olarak, yazı sahiplerini, çevirmenleri de kısaca okura tanıtmak konusunda ne dersiniz? Dergide kısaca bu yönde bilgilere de yer verilemez mi?
Yazı sahipleri ve çevirmenlerin zaman içinde okurun ilgisiyle, kendiliğinden tanınacaklarına zaten inanıyoruz.
http://www.40ikindi.com/kitap/oku.php?id=2226

Yazarların bilinmeyen yönleri ve K dergi


EDEBİYAT DERGİLERİ Kdergiİlk çıktığından beri her cuma heyecanla beklediğim bir dergi var. K dergi, yani kitap dergisi. Alkim yayınları tarafından hazırlanan dergide yazarların ve şairlerin bilinmeyen yönleri, yaşantıları, ilişkileri inceleniyor. Her hafta Türk ve Dünya yazarlarından seçilmiş çeşitli yazarları ele alıyor dergi.



Çıktığından beri bazı çevrelerce edebi bir dergi olmadığı yönünde eleştiriler alıyor dergi. Eee edebi olması kimin umurundaki. Ben okuduğum kitapların yazarlarının hangi yaşam şartları ve hangi ruh halleri içerisinde yazdıklarını merak ediyorum dergi de bu merakımı sonuna kadar karşılıyor daha ne isterim ki. Edebi olma gibi bir iddiası da yok derginin. Bu yönde piyasada pek çok dergi var zaten.

Üstelik fiyatı da her kese ulaşmasını sağlıyor. Sadece 1 YTL.

Eh bundan iyisi can sağlığı. Kitap okumayı seven herkes eminim bu dergiden hoşlanacaktır.

Dergiyle ilgili amatörce edebiyat sitesinde Nurdan Çakır Tezgin'İn güzel bir yazısı var. Okumanızı tavsiye ederim.

http://kitaplarim.blogcu.com/1549481/
Atirpan
Atirpan
Yönetici
Yönetici

Kadın
Mesaj Sayısı : 478
Yaş : 100
Nerden : izmir
Kayıt tarihi : 25/10/07

http://edebiyatsever.blogcu.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Gülenyüz TÜRK DİLİ DERGİSİ

Mesaj tarafından Atirpan Salı Ekim 30, 2007 6:09 pm

http://www.turkdilidergisi.com/

AYLIK EDEBİYAT KÜLTÜR DERGİSİ
Atirpan
Atirpan
Yönetici
Yönetici

Kadın
Mesaj Sayısı : 478
Yaş : 100
Nerden : izmir
Kayıt tarihi : 25/10/07

http://edebiyatsever.blogcu.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz